Bolu 2 Şubesi

1. OLAGAN GENEL KURULUMUZ ŞÖLEN HAVASINDA GERÇEKLEŞTİ.

    Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube'nin Kongresi   

Geniş Bir katılımla gerçekleşti.

 

Köroğlu Otel toplantı salonunda yapılan kongreye Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcıları ve Eğitim Bir Sen Genel Merkezinin önümüzdeki hafta yapılacak seçiminde Genel Başkan adayı olan Ali YALÇIN, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan AĞCAN, AİBÜ Rektör Yardımcısı Mustafa GENCER, AİBÜ Genel Sekreteri Erdal BEKİROĞLU, Memur Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet KOÇAK, Memur Sen’e bağlı sendika başkanları, bazı daire amirleri ve çok  sayıda sendika üyesi katıldı.

İlk konuşmayı Mevcut Başkan ve Başkan Adayı Tahir Düş yaptı. Düş,  Eğitim Bir Sen’in kuruluşuna değinerek, “14 Şubat 1992’de çıkılan yolda, ülke ve millet sevgisinden ödün vermemiş, 76 milyonun kardeşliğini hedefleyen, zulmün karşısında, mazlumun yanında bir teşkilattır. 23’üncü yıl dönümünü dün kutladığımız bu soylu mücadelede alnı ak, başı dil özgün ve özgür bir biçimde kadim medeniyetimizin yeniden inşasını sürdüren Eğitim bir Sen, 7 güzel adamdan biri olan kurucu Genel Başkanımız  merhum Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi “Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi lazım. İnancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakkı hayat tanınmasının kavgacısıyım” demeye, hakkın ve haklının yanında durmaya devam etmektedir.Bizler bu inançla yola çıkmış, kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesini yerine getirmede rüştünü ispat etmiş bir teşkilatız” diye konuştu.

Sendikamızın 1. Olağan Genel Kuruluna yetkili sendika olmakla kalmayıp aynı zamanda 300 bin üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendika ünvanlıyla gidiyor.  Şubemizde 450 üye sayısıyla hem yetkili hem de etkiliyiz. Kurulduğumuz 2007 yılında yetkiyi bir daha bırakmamak üzere alırken şu anda rakip sendikaların tamamının toplamının iki katı kadar üye sayısına sahibiz. Bu vesileyle gecesini gündüzüne katan, adanmışlık örneğiyle Eğitim Bir Sen ailesini güçlü kılmak için ter döken, emekleri ve fedakârlıkları karşısında saygıyla eğildiğim arkadaşlarımıza teşkilat yöneticilerimize ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

Eğitim bir Sen olarak geldiğimiz nokta bizi Allah korusun kibre, rehavete sevk etmeyecektir. Aksine her dem kendimizi muhasebe içinde tutacağız. Çalışanlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz. Kamu çalışanlarının güçlü sesi, kazanımların adresi olan sendikamız, yeni yönetimde daha da güçlenecek. 2015’te Türkiye genelinde 350 bin üye, Bolu’da ise en az 600 üye sayısına ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Tahir DÜŞ’ün ardından Memur Sen Bolu İl Temsilcisi ve Eğitim Bir sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet KOÇAK ’da bir konuşma yaptı. KOÇAK, Eğitim Bir Sen teşkilatlanmasından bahsederek “Zor zamanları beraber aştık. Üniversitede insanların Allah’ın selamını bile birbirlerine vermeye korktuğu bir dönemde Eğitim Bir sen bayrağını, bu kutsal mücadeleyi hep birlikte dalgalandırdık. Dün 23’üncü yılına girdiğimiz bu hareket, bugün 300 binlere varan üyesi ve konfederasyonumuz, ümmetin umudu hale gelmiştir. Darbelerin, yasakların olduğu bir ülkede, darbelere ve yasaklara tek haykıran sivil toplum hareketini sizlerin desteğiyle tamamlamıştır. Bizler Bolu şube olarak 8 ilçe, Kredi Yurtlar, Üniversite gibi kurumlarda yetkiliyiz. Sağımızdakilerin, solumuzdakilerin, paralelimizdekilerin 2 katıyla Batı’da belki de bu anlamda açık ara yetkili tek iliz” şeklinde konuştu.

Kongrede Genel Başkan Yardımcıları Yalçın ve Çakırcı da birer konuşma yaparken Mersin’de vahşice katledilen 20 yaşındaki Özgecan ASLAN’ da unutulmadı. Yapılan konuşmalarda genç kızın katilleri lanetlendi.

Kongrede Önceki dönemde Basın Yayın Sekreterliği'nden görevini yapan Cüneyt İNAL'a hizmetlerinden dolayı teşekkür edip plaket Sunduk.

Tahir DÜŞ, sendika üyelerinin tam desteğini alarak bir kez daha Eğitim Bir Sen 2 nolu Şube Başkanlığına getirildi. Tahir DÜŞ’ün listesi ise şu şekilde;

Başkan Tahir DÜŞ, Başkan Vekili Hasan Hüseyin İLERİ, Başkan Yardımcıları Yusuf ÖZCAN, Sadettin FIRAT, Bülent ORDU, Ayten PAŞ, Murat KARAKAYA.