Bolu 2 Şubesi

TEMSİLCİLİĞİMİZİN BURSA ZİYARETİ

Eğitim-Bir-Sen Bolu Şubesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi Temsilciğinin düzenlemiş olduğu Bursa ziyareti 18-19 Mayıs 2013 de gerçekleştirildi.

 

Üyelerimizin kaynaşmasını amaçlayan gezi neşeli ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

 

“Allah-u Teâlâ’nın emirlerine muhalif bir iş işlemeyesin! Bilmediğini şeriat ulemasından sorup anlayasın; iyice bilmeyince bir işe başlamayasın! Sana itaat edenleri hoş tutasın! Askerine inamı (nimeti), ihsanı (ikramı) eksik etmeyesin ki, insan ihsanın kulcağızıdır. Zalim olma! Âlemi adaletle şenlendir ve cihadı terk etmeyerek beni şad et!..."

Böyle vasiyet etmişti Osman Gazi oğluna beyliği bırakırken. Beylikti o zamanlar Osman Gazi’nin mirası ama bıraktığı vasiyet kendisinden sonra gelecek olan 35 padişaha yol gösterecek nitelikte bir siyasetnameydi adeta. Sanki oğluna değil de yıllar sonraki torunlarına söyler gibiydi… Öyle de oldu… Osmanlı Beyliği önce devlet sonra da 600 yıl süren bir imparatorluk haline geldi. Bursa’dan başlayıp 24 milyon kilometrekarelik sınırlara uzanan bir imparatorluk…

 

İşte Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti olan Bursa da bu bilinçle ve maneviyatla ilk olarak Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleriyle başladık ziyaretlerimize. Dünyanın en yüksek mertebeli ibadethaneleri arasında 5. sırada yer alan Ulu Camii’yi, Tophaneyi, Emir Sultan Hazretlerinin türbesini, yeşil türbeyi ziyaret ederken buraların feyzi ile ruhumuzun manevi bir hal aldı.

 

Bursa’nın yaşayan Osmanlı Köyü olan Cumalı Kızık köyünü ve Uludağ eteklerinde bulunan Saitabat Şelalesini de gezdik.

 

Maneviyat ve kültür açısından dolu dolu geçen gezimize katılan  Eğitim-Bir-Sen Bolu Şubesi Abant İzzet Baysal Üniversitesi Temsilciğinin üyeleri, sendikamıza teşekkür ederek, bu tür kültür ve kaynaşma gezilerinin devam etmesi temennisinde bulundular.